Pyynnöstä aloin pohtimaan miten hopeakoru taipuu erilaisiin symboleihin ja kuvastaa kantajansa ideologiaa tai ajatusmaailmaa. Selasin paria symbolikirjoja ja porauduin symboleiden tarkoituksiin, merkityksiin ja taustoihin. Kiinnostuin toki viikingeistä, jumaluudesta (kreikan ja pohjolan), rakkauden symboleista ja merkeistä. Tässä ensimmäisiä toteutuksiani aiheesta;
Kyyhkynen; tämä viestiä tuova lintu on rakkauden lähettiläs. Se kuvastaa puhtautta ja vapautta. Pitänee myöhemmin lisätä se teksti mitä symbolikirjani tästä eläimestä sanoivat. Tämä on myös oiva esimerkki hopealevytyönä toteutetusta riipuksesta. Raakamuoto on piirrotettu 1mm hopealevylle, sahattu ja viilattu. Pinnat ovat kiillotettu peiliksi, ja vain osa laidoista on viilattu muotoilevin kallistuksin. Lenkin halusin sijoittaa siten, että lintu lentää aavistuksen toiveikkaasti yläviistoon, eikä lenkin kiinityksen häiritse selkeää muotoa.
Toisena työnä tekaisin myös levytyönä riipuksen, jossa on minua jo pitkään kiehtonut äiti-aihe. Työn nimi on äitimaa, koska maatuska mainen muoto on ihminen, nainen ja äiti. Spiraali sen sisällä tarkoittaa elämän kiertokulkua, lapsia ja hoivaa, jonka äiti antaa. Monelle meistä, minullekin, äiti on voimahenkilö, tuki ja turva, maa.
Työn edetessä huomasin, että muoto on tässä korussa mitä mainioin myös kapussikiven kehysistutukselle, joten tulen varmaan kyseistä myös kokeilemaan.
Tässä korussa on kiinnitettävä huomiota mitoitukseen. Itse tein keskiviivan, johon peilasin ja mittasin molemmat laidat. Pähän porasin reiän, josta pujotin sahanterän läpi ja sahasin aukon suuremmaksi ja halutun muotoiseksi. Lopuksi viilasin pienet viisteet ja löin spiraalin messinkilangalla.
Tällaiset mallit on harrastelijoidenkin helppo toteuttaa, eikun siis tuumasta toimeen… Jos itse toteuttaminen ei onnistu symbolikoruja voi käydä kyselemässä/katsastelemassa Kajaanin keskustassa, Pia Snickerin turkisateljeessa koivukoskenkadulla.