Hopealevytyöt,Yleinen

Kotiinpaluu…

17.06.2014, katin

Maailmalta kotiin palattu…

Helsingissä oli mukavaa ja oikein rento fiilis. Vaikka torstai näytti apealta, kun paita märkänä kojua rakenneltiin, niin kaiken kaikkiaan viikonloppu sujui mainiosti. Ihmisiä oli mukavasti liikkeellä ja ilmapiiri oli rento ja rempseä.

Koruja tehdä paukuttelin, muutaman sormuksen ja jonkus riipuksen. Lähinnä tietysti näytösomaisesti, mutta myös nautiskellen siitä, että lapset eivät ole ympärillä hääräämässä..

Kuvissa muutama viimeaikoina tehty työ, ensimmäisenä lasinugetilla sormus, jossa kehysistutuksella istutettu bullseye lasia. Lasiosa aavistuksen neliö, mutta ei niin paljon että nurkat olisi pitänyt avata. Hopeaa 925.

Tässäpä sitten riipus, risti tai kukkanen. Kuka mitäkin tässä näkee.. Ajatuksena oli tehdä jatkuva lankamainen muoto, joka ei selvästi näytä ristiltä. Lanka röpelövalssattua hopeaa, ehkä n. 1,2mm. Risti on kooltaan n. 25mm, eikä tästä materiaalivahvuudesta tehdä paljon pienempää. Kaunis ja herkkä, sovivan näyttävä jokapäiväiseen käyttöön..  Samalla tekniikalla helppo varioida erilaisia kukkasia ja ristejä.

Oikealla uusittu sormus. Vanha sormus sulatettu ja valmistettu mittojen mukaan. Onyx istutettu kehysistutuksella. Runko mahdollisimman kevyt ja istutus yksinkertainen ja ajaton. Sormessa ja käytössä vielä edustavampi kuin kuvassa. Niin kantajansa näköinen! Tähän olisi ollut kiva herkutellä rungolla ja koristella istutusta, mutta ensikerralla sitten…


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *