Hopealevytyöt

Jokunen koru

11.03.2014, katin

Kursseja on ollut, ja kiirettä piisannut. Hopean hintakin on pysytellyt mukavan alhaalla, että kynnyskin on vähän matalemmalla oppilaita ajatellen.

Kuvassa palloriipus, joka on toteutettavissa monella tavalla, moneen erilaiseen helmeen. Käytössä tässä fasetoitu zirkoniapallo, jossa ei ole reikää. Panta on mitoitettu sormuksen tapaan ja siihen on juotettu lenkki/silmukka ripustamista varten. Kuvan panta on liimattu, toki leveämmän pannan voi ”istuttaa” kiven päälle. Oppilaita ajatellen liimaaminen on helpompi vaihtoehto, mutta ei toki niin kestävä (kosteus). Helmen ei välttämättä tarvitse olla pyöreä, muutkin muodot, epämääräisetkin, käyvät. Reikää voi halutessaan käyttää hyväksi, jos sellainen helmessä on.

Toisessa kuvassa on ystävälleni Tuulalle tekemät  korvakorut. Aiheena on vanamo, koska vaikeuksien keskellä ihminen kokee olevansa pieni ja heikko, mutta samalla niin kaunis, herkkä ja vaatimaton. Korvakorut on valmistettu salmiakinmuotoisista levynpaloista, jotka on juotettu toisesta päästä kohdakkain. Helmi keskellä on vanamon vaaleanpunainen makeanvedenhelmi, joka on korupiikillä liitetty hopeaosiin. Lehdykoitä on lopuksi taivutettu, ikäänkuin suojaamaan helmeä. Korvakorut ovat vain jotakuinkin symmetriset, emmehän mekään ole aina täydellisiä…

Kevät aurinko sulattaa jo jäätä, vielä vähän hangen kimmellystä…


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *