Helmityöt

Hääkoruksi ajateltua

09.09.2013, katin

Niin, koruhullun on tehtävä hääkorujakin paljon, ja sitten ei tiedä mitä haluaa…

Tässä ensimmäinen viritys; helmipanta hiuksiin, täynnä kristalleja,  helmiäispinnoitettuja muovihelmiä  ja lasihelmiä. Kieputeltu ohuella 0,3mm hopeoidulla kuparilla yhteen. Itse rakentaminen on tehty tyhjän pannan päälle, usemmassa erässä. Helmet lankaan ja alta tukien langan pyöritystä jättäen helmiä päälle. Kannattaa edetä siksakkia niin uudet jäävät tukemaan edellisiä kerroksia. Lisäksi ensin kannattanee laittaa isompia helmiä ja tuke/täyttää välikköjä lopuksi pienemmillä. Noin ohut lanka mikä minulla oli, on herkkä katkeamaan, jos joutuu purkamaan tai fiksailemaan edestakaisin. Ehkä 0,6mm olisi siinä mielessä parempi, mutta näkyvämpikin.

Uusi tuttavuus minulle olivat helmiäispinnoitetut helmet, joita en voi suositella kenellekään. Luojan kiitos, että väri sattui olemaan valkoinen, kun pinnoite rupesi HETI rapisemaan pois. Ja minä kun ajattelin, että säästän muutaman euron, koska eihän tukkalaitteessa ole niin väliä mitä se on syönyt.. Mutta ahdistus alkoi melkein heti huomattuani, että helmien laatu ei ollut laisinkaan sitä mihin olen tottunut..

Kuvassa isot helmet näyttävät liiankin isolta, mutta laitetun tukan seassa helmet istuvat oikein kauniisti. Helmien koot n. 10mm (helmiäispinnoitetut), 8mm (kirkkaat lasihelmet), 6mm (helmiäispinnoitetut), 4mm (bicone, kristallit) ja 3mm (helmiäispinnoitetut).

Tätä saa lainata, kysy lisää!

Tässä toinen; kaulakääty helmillä. Työstimme kurssilla memoryvaijeria ja tälläinen malli oli yksi, jota moni halusi toteuttaa. Tein mallin kristalleista,  ja kirkkaista silver foil siemenhelmistä. Roikottimet on valmistettu ensin, pisimmästä lykäisimpään. Lankana on käytetty 0,8mm hopeoitua kuparia. Lenkkien kokoon ja kappaleen pituuteen tulee kiinnittää huomioita, että osat asettuvat mahdollsimman samalla tavalla. Kun roikkuvat osat ovat valmiit, loppu onkin pelkkää pujottelua. Roikottimien väliä voi myös säätää kauemmaksi laittamalla väliin enemmän tavaraa. Kaulakokoista memoryvaijeria kannattaa ottaa liian pitkästi, koska helmiä pujoteltaessa koru avautuu ja paino helpottaa korun tipahtamista. Itse mittaan yleensä 2 kierrosta, ja tämä lyhenee itsestään 1,5 kierrokseen.

Nätti ja helppo koru, kannattaa kokeilla!

Vanhasta uutta. Kangasnauhaan toteutettu kaulakääty. Mielestäni hyvin maalaisromanttinen ja vanhahtava kaulakoru. Materiaalina nauhakaupasta ostettu silmukallinen nauha, makeanvedenhelmet ja kristallit, epäjalot korupiikit. Tämän korun tekeminen osoittautui ihan pakkopullaksi, ja viimeistely (nauhanpäitten liimaus ja lukotus) tuntui kestävän ikuisuuden. Valmis koru on kuitenkin nätti, edullinen ja mukavan erilainen tyyliltään. Koru laskeutuu kauniisti ja miellyttävän kevyt. Nauhan likaantuminen mietityttää hieman, mutta olkoon se “sen ajan murhe”. Kokeilkaa, jos ylimääräisiä nauhoja löytyy kotoa…


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *