Hopealevytyöt

Helppoja malleja levytöihin/ketjuihin

18.11.2013, katin

Lupasin tulevalle levytyöryhmän oppilaille lisätä blogiin työnalla olevien helppojen ensikertalaisille suunnattujen korujen kuvia.  Ensin muutama ranne, jossa juotetut välilenkit.

Valmista koru tekemällä esim. 1,2 mm langasta vaikka 8 mm veivillä lenkkejä. Leikkaa ne kultasepänsaksilla tai vielä parempi on jos sahaat ne. Juota lenkit kiinni vaikka tahnalla yksitellen. Saumassa tulisi olla sopivan paljon juotetta, ei liikaa ettei tule seuraavassa työvaiheessa pahkoja, mutta ei myös liian vähän, ettei sauma aukea valssatessa. Kun lenkit on juotettu ja hapotettu, tarvitaan valssi, josta lenkit veivataan läpi, tällöin ne litistyvät, venyvät ja kovenevat. Jos valssia ei ole voi lenkit takoa (jos haluat soikeita lenkkejä, niin litistä ne ensin).

Vasemman puoleinen koru on samalla tekniikalla toteutettu, mutta käytetty lanka on ollut 0,8mm ja kierrettyä. Valmista riittävän tiukka kierre ja juota hyvin. Juotetta menee enemmän saumaan, koska myös kierteiset langat vetävät juotetta väliinsä.

Kokoavat langat ovat 0,7-0,8mm vahvaa ja helmet makeanvedenhelmiä ja kristalleja (bicone 4mm sekä rondelli 6x8mm)

Ja viimeisenä taottu versio 0,8mm langasta. Suosittelen paksumpaa lankaa, niin levenemää tulee enemmän ja taonta näkyy selvemmin. Lenkin koot vaihtelevät tässä korussa, mutta alle 4mm lenkit on jo hankala liittää työhön ja yli 15mm lenkit ovat yleensä liian meltoja (riipuu käytettävästä langan vahvuudesta)

Osa malliketjuista myynnissä hintaan 35€/kpl. Kysy lisää!

.

.

.

.

Ja lopuksi lisää kuvia eri variaatioista

.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *