Askartelut,Yleinen

Joulun jälkeen…

26.01.2013, katin

Arki koitti, joulu tuli ja meni. Taas kerran. Kuvailin ja purin vihdoin joulun aikaisia muitakin tuotoksia. On ollun oikein tuotteliasta aikaa puuhailla kotona, ja siispä joka nurkka tuntuu huokuvan jotain uutta ihanaa omatekoista.

Tässäpä näitä teoksia muutama;

Paperista palanen; vanhoista kirjansivuista, kusudama taitteluna valmistettu kukkapallo. Kukkia on yhteensä 12 kpl, jossa jokaisessa 5 terälehteä.

Itse taittelu on helppoa.Liimana oli mielestäni helpoin käyttää kontaktiliimaa. Paperiliima/askerteluliima ei tahdo pitää enää kasaamisvaiheessa, jos tuotetta joutui yhtään muokkaamaan. Ohjeita loytynee paljon kusudama hakusanalla 🙂

Jouluvalopallo pilttipurkeista. Elämän tilanteesta johtuen materiaalia kertyy meille kohtalaisen hyvin.

Tällainen on siis rakennettu kuumaliimalla. Alun sain pyöreäksi käyttäen kookasta kulhoa, jonka sisälle liimasin vierekkäin 5-7 (pientä) pilttipurkkia. Purkit olivat pesty  astianpesukoneessa ja etiketit poistettu. Asettelussa olikin ehkä työ haasteellisin osuus, koska purkin kaula ja liimaan ottava ala on verrattain pieni. Lisäksi hirveitä rakojakaan ei saisi tulla. Alun jälkeen otin kaarevan purkkihässäkän kulhosta ja jatkoin laitojen nostoa samalla aavistuksen kaventaen. Liiman tulee antaa jähmettyä kunnolla ja vajaita saumoja kannattaa lisätäyttää sisäpuolelta. Alapuoli on on jätetty tasaiseksi, ettei lamppu keinu. Sisälle on yhteen laitapurkkiin istutettu tarvikelanppusarja (polttimo keskikohtaan päin). Polttimona olen suosinut lediä tai jotain joka ei lämpiä ja sulata liimauksia… Purkkien määrää en äkännyt laskea, mutta se taitaa olla jokaisen päätettävissä.

Huomioitavaa on että lampusta tulee aika paina, joskin minun versio on ihan tukeva lapsenkin käsitellä/nojailla. Varjot leikkiävät kauniisti ja mukavia heijastuksia syntyy kattoon ja lattiaan…


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *