Hopealevytyöt

Kesän korukurssin satoa vol1.

04.09.2013, katin

Onpas vierähtänyt aikaa, mutta on ollut kaikenlaista ja olen ollut kirjaimellisesti pois töistä. Ihanaa! pääsin käymään kankaanpäässä Arin kurssilla ekan kerran… Mukavaa oli ja ennen kaikkea mukavia ihmisiä. Voip olla että käyn vielä toistekin.

Sitten kurssin tuloksiin; sormuksia, riipuksia, muutamia lankatoitä ja kiviä…

Ensimmäisenä kastikalla istutettu zirkonia. Alunperin tein kastikan väärinpäin istutettavalle lasikivelle (tai jollekin sellaiselle), mutta väärinpäin istuttaminen ei ruennut millään pysymään suorassa, joten vaihdoimme suunnitelmaa. 2mm lankarungot, joissa vähän sovitetta ja kiveä tiputettu näin alemmas. Hopeaa 925. Vielä minä sen lasikivenkin väärinpäin kiinni istutan… 🙂

Ja toinen sormus on runkoaineeseen viilatuilla  istukoilla.  3 kiveä joista keskimmäinen muistaakseni 3mm, muut 2,5mm.  Mukava työ toteuttaa sulatuspötkylään, mutta viilaamisesta tulee tykätä. Viilasin myös runkoon käyttömukavuutta pyöristyksien muodossa vaikkakin päällinen on aika virtaviivainen. Keskimmäisen kiven sovite (läpiporaus, soviteporaus, sahaukset) tehdään ensin ja sitten siitä piirroittaen siirryttiin laita kiviin. Sitten krappien viilailut sopivaksi ja hienosäätöä… Itse henkilökohtaisesti en paljon näistä välitä, vieläkään. Peruskauraa ja seuraavaan tällaiseen pitää visioida, jotain omaperäistä runkoon tai johonkin… Toisaalta tällainen tarkempi homma on joskus ihan mukavaa ajanvietettä, jos jollakulla sattuu ylimääräistä aikaa olemaan (ei minulla :), mutta tulipahan tehtyä.

Myöhemmin lisää kesän koruja… ja hääjuttuja


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *