Helmityöt

Koruillen kevääseen-vaijeritöitä

07.02.2013, katin

Uusia kursseja tulossa keväällä Kajaanissa. Tässäpä muutama mallityö vaijerilla leikkimisestä;

Ensimmisenä 3-1 vaijerityö  jakoosilla  toteutettuna. Materiaalina makeanvedenhelmet ruskeat, beiget ja valkoiset (B, litteähkö). Lukot ja muut metalliosat hopeaa 925. Valmistettu ihan omaan käyttöön. Lisäksi tein 3 osaisen rannekorun, joka ei ole kuvassa.

Alapuolella valkoisella helmiäiskukalla maustettu kaulanauha. Tykkään itse paljon tehdä sommitelmia missä ei ole mitään järjestystä vaan helmet ovat sekaisin kyydissä. Työn olen aloittanut keskeltä vaijerinsuojalla ja vetänyt molemmat vaijerit kukkasen läpi. Viimeisenä lisäsin kukankeskelle kilkuttimet.  Lisäksi kieputeltu rannekoru ja korvakorut. Osat pääosin hopeaa, omassa käytössä. Valkoinen on niin mukava väri yhdistää mihinvain vaatteeseen…

Punaisilla helmillä maustettu näyttävä kaulakoru, rannekoru ja korvakorut. Kruunaavat vanhojentanssi puvun… Tekniikassa vaijerit kiertävät silmukoita, kaulakorussa vaijereita on 1, kun taas rannekorussa 2. Tekniikka ei ole hankala toteuttaa, mutta kireyden ja nätisti istuvien helmien kanssa saa vähän aikaa tapella…. Koru on myös painava, että se laskeutuisi.

Lisäksi vielä nämä tikarihelmet, joita joku oppilas halusi kokeilla muutama vuosi sitten. Tein sitten muutaman mallin, tässä rannekoru ja korvakorut. Minun väreillä, vaikkakin päivääkään eivät ole käytössä oleet. Toisaalta eipä ole juuri ollut tuollaisia “heinompia” juhliakaan että olisi koruja voinut pukea ylleen ilman yliampumista… Vielä kauniimmat livenä, elegantit.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *