Hopealevytyöt

Lisää lankaa!

19.11.2013, katin

Ettei aika kävisi pitkäksi;

Solmukorvakorut. Muistaakseni 5mm veivillä 0,8mm langasta veivattua kierrettä, joka katkaistu mittaan siten että, kierrokset juuri ja juuri mahtuvat sisälle. Kierteet pujotettu limittäin ja taakse välikköön/risteykseen juotettu tahnalla lankapiikki. Työnnä piikki ihan kunnolla työn sisään, niin saumasta tulee vahvempi. Sauman viereen tai piiloon pyöritellään ennen juottamista kierteiden päät.

Rummutus yms pintakäsittelyt juotoksen jälkeen, tapin katkaiseminen ja pään typistäminen ja sitten korvakorut ovat valmiit. Mallikappale myynnissä hintaan 20€/pari

Langasta pihdeillä muotoillut perhoset on helppo toteuttaa. Malli on tekijän kädessä/päässä. Langan vahvuudeksi suosittelen vähintään 1mm, jos tekee riipuksia ja muotoja jotka ovat yli ~3cm halkaisijaltaan.

Perhoset olen aloittanut vääntämään vartalon alaosasta, alempien siipien keskeltä. Käytän pyöröpihtejä pyöreisiin muotoihin ja kärkipihtejä terävempiin ja suoraviivaisiin taiteisiin. Pään kohdalta olen juottanut langat kiinni, siistinyt sauman ja lopuksi lisännyt 1,2mm lenkin (5mm veivi) lankaan. Lenkin voit myös juottaa kiinteäksi lankaan. Huomioi ripustamissuunta.

Jos muotosi on melto, vasaroi kumivasaralla tai sievästi metalli vasaralla lankaa, kovettaaksesi sitä. Kiillotukseksi riittää rummutus. Vinkki! lankaat voit kietoa myös helmiä, ohuemmalla langalla, tällöin voit ohjailla painopisteen paikkaa ja roikkumis asentoa.

Mallikappaleet myynnissä hintaan 15€/kpl


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *