Askartelut,Helmityöt

Massasta palloksi

26.01.2013, katin

Korupiirissäni on eräs taitava rouva, jokan valmistaa fimosta ihastuttavia helmiä. Oppilaatkin kyselivät kovasti, että miten ne syntyvät ja homma on melko monimutkaista selittää niille ketkä eivät ole massata ennen mitään muovailleet.

Siispä päätin piiriläisten iloksi ja pyynnöstä panna tuumasta toimeen; Muovailin Cernitistä ka Fimosta (ei sekoittaen merkkejä) erilaisia helmiä. Useampi ohje ja malli löytyy netistä ja videoita Youtubista. En siis lähde malleja ja työohjeita sen enempää kertoilemaan, omaa lempimallia voi käydä netistä etsimässä. Muutaman viikon päästä muovaillaan sitten Kajaanissa; kurssilla käydään perusteita läpi (muovailu, välineet, poltto) ja valmistetaan helmiä, pieniä nukkekodin tarvikkeita ja pienoiselintarvikkeita. Kurssista kiinnostuneet voivat käydä ilmoittautumassa Kaukametsä opiston verkkosivujen kautta.

Olen pohtinut, että helmien osalta neuvon pari tekniikkaa miten ne voi yhdistää helmeksi. Esimerkiksi vaijerilla ja nyöreillä. Aika peruskauraa kuitenkin, enemmän sommitteluun ja väreihin painottaen.

Tässä siis kuvina muutama erilainen malli; ylhäällä ovat joulutähden tapainen kukka sekä “silmiä” rannekorussa. Laventelin värinen on cernit massaa ja ensimmäisiä kukkapötköjä jotkaolen tehnyt. Tässä vieressä on appelsiini helmet, joihin olen tahallani jättänyt valkoista pohjaa reippaasti näkösälle. Alapuolella on tiikerihelmet nahkanyörissä. Tiikeritanko on tallella ja tykkään niistä sen verran reippaasti, että teen tikruja varmaan vielä lisää. Opiston vitriinissä on jo pienet reikäleivät, kääretorttu, täytekakku, pehmis, karkkikepit ja donitsit. 

Muovailu on mukavaa! Muovailin jopa poikani muovailuvahoistakin innostuksissani. Jo muutamalla värillä pääsee alkuun.

Tuotteet jäävät polton jälkeen huokoisiksi, vaikka ne lakataan, joten ei sovellu lävistystuotteisiin. Kokeilin korulakkaa sekä spraylakkaa, ja mielestäni spraylakka toimi paremmin, vaikkakin oli ehkä hankalampi käyttää. Ehkäpä tekniikka ja työmenetelmä harjaantuu enemmän touhutessa….


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *