Yleinen

Uusia malleja kurseille

03.11.2013, katin

Näin sunnuntaipäivän ratoksi lisäänpä muutaman mallin, joita tein ensikertailaisia oppilaita ajatellen.

Ensimmäisenä erilaisista langoista valmistettuja rannerenkaita. Lankoina 1,2mm pyöreä, rihlavalssattu 1,2mm, röpelövalssattu 1,2mm sekä 2-1 punottu ja valssattu 0,8mm lanka. Mitoitus samaan tapaan kuin sormuksessa tai paperisuikaleella ranteen leveämmän kohdan niukasti ylittäväksi. Minulla pätkä oli 20,7cm. Muista huomioida materiaalivahvuus. Leikkaa/sahaa oikean mittaiset pätkät. Taivuta päät vastakkain. Itse poistin jännitteet tämän jälkeen, että juotos onnistuisi ilman mutkuiluja. Tarvittaessa hapotus ja päät vastakkain, juotos tahnalla. Hapotus ja pinnalla pyöristys. Rannekorut myös kovenevat vasaroidessa. Jos juotokset on siistit ja renkaat pyöreät ei tartita kuin rummuttaa ja renkaat on valmiit. Itselleni tein 8kpl, 2 kutakin, ja ovat oikein kivat ja heläjävät kauniisti kädessä.

Toinen lankatyö on kukkanen, jossa on keskellä kastikalla zirkonia. Työ on ensikertalaisellekin helppo, jos keskikohdan korvaa pallolla tai plätkällä.

Kukka valmistetaan mittaamalla ja sahaamalla (suosittelen aina sahaamista, että päästä saa siistit ja suorat. Leikkureilla leikatakin toki voi) samanmittaiset pätkät. Pyöröpihdeillä taivutetaan pätkät keskeltä kahtia. Päiden tulisi tulla samanmittaiseksi ja kiinni toisiinsa, se helpottaa siistiksi juottamista. Osat asetetaan juotosalustalle ja juotetaan toisiinsa. Valitse juotos sen mukaan tuleeko muita juotoksia. Lämmitä tasaisesti ensin, niin kappaleet eivät lämpöelä enää juotettaessa. Voit juottaa keskikoristeen erillisenä seuraavaksi, jos se tuntuu helpommalta. Hapota ja siisti juotokset (ja pihdin jäljet, jos niitä on tullut), lisää lenkki ripustamista varten. Tämän korun olen vain rummuttanut ja se on ihan bueno noin. Vaikeusastetta saa lisää jos keskelle istuttaa kiven, kuten kuvassa.

Muutakin uutta luvassa- opetusmalleja päässä paljon sekä vaijerityövihko olisi valokuvaus vaiheessa. Kiinnostuneille tiedoksi että kieputteluvihkosta on uusi erä hintaan 8,50€/kpl saatavissa jälleen minulta.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *